Joulukuun kahdeksastoista. Nyt olemme päässeet Jokioisten keskustaajaman alueelta Kiipun kylälle Minkiön asemalle. Jälleen on talvinen pakkaspäivä ja katsomme Kiipuntien tasoristeyksessä veturin savusta päätellen Minkiöltä Jokioisten suuntaan kulkevaa tavarajunaa, jonka hännillä roikkuu lumiaura. Auran terissä olevasta lumesta päätelleen matkalla Humppilaan on ollut auraamista. Nyt rata näyttää hyvin auratulta.

Junassa näyttäisi oleva lumiauraa ennen kolme umpitavaravaunua ja niitä ennen ehkä kuusi avotavaravaunua. Ennen veturia lienee vielä JR11 junailijan vaunu ja veturina on savusta päätellen JR4 Tubize höyryveturi.

Kuva on otettu 1972-74 välisenä aikana ja siitä erikoinen, että täysin samanlaisen kuvan voisi ottaa tänäkin talvena, mikäli vain lunta sataisi. Kohta kuitenkin maisema muuttuu ja kuvassa taustalla oleva vanha metallinen vuodelta 1939 oleva voimajohtopylväs siirtyy historiaan. Kyseinen voimajohto tullaan korvaamaan uudella suuremmalla linjalla, joka sijoittuu hieman eri paikkaan kuvasta oikealle.

Höyryveturin vetämä tavarajuna kulkee kuvaajasta poispäin tasoristeyksessä otetussa kuvassa. Junan perässä on laatikkolumiaura ja maisema on talvisen luminen.
Minkiöltä kohti Jokioista höyryävä Jokioisten rautatien tavarajuna, jonka perässä kulkee menomatkalla auraustöitä tehnyt laatikkolumiaura. Kuva: Börje Sällström, noin 1972-74.
Lisää kommentti

Voit kommentoida kirjautumatta, mutta silloin ylläpito hyväksyy kommenttisi ennen kuin kommentin voi nähdä. Ole kärsivällinen, sillä hyväksyntä voi viedä muutaman päivän!

Joulupukin Juna

joulukuu
lauantai
4
3 päivän päästä
Jokioisten Museorautatie
Tapahtumat Jokioisten Museorautatiellä
 Joulupukin Juna Jo perinteeksi muodostunut Joulupukin Juna ajetaan jälleen lauantaina, 4. joulukuuta. Höyryveturin vetämä juna liikennöi Minkiön ja Jokioisten välillä. Lisäksi …

Joulupukin juna -toinen ajopäivä

joulukuu
sunnuntai
5
4 päivän päästä
Minkiön asema
Tapahtumat Jokioisten Museorautatiellä
Joulupukin juna -toinen ajopäivä Suuren suosion vuoksi jo perinteeksi muodostunut Joulupukin Juna ajetaan tänäkin vuonna kahtena päivänä! Höyryveturin vetämä juna liikennöi sunnuntaina, 5. joul…