Perjantai 11. joulukuuta. Nyt ollaan talvisella matkalla päästy jo Forssaan asti. Ajassa ollaan menty 10 päivää taaksepäin eilisestä kuvasta. Forssassa odotteli korjausta radan junailijanvaunu JR11, joka oli vauroitunut tasoristeysonnettomuudessa rekka-auton kanssa 2-tien ylikäytävällä.

Kuvan tekee mielenkiintoiseksi se, että vaunun rikkoutunut kulma avaa näkymän sisälle jarrumiehen osastoon. Keskellä näkyy jarrukahva ja sen takana seinän metalliritilä, jonka kautta kappaletavraosaston puolella olevan kamiinan lämpö tuli myös jarrumiehen kopin puolelle. Ritilän alla kulmassa näkyy penkki ja toisella puolella tavarapuolelle johtavaa ovea näkyy seinässä hyllykkö.

Törmäys lienee ollut pelottava kokemus vaunussa matkustaneelle junahenkilökunnalle.

Kulmasta vaurioitunut junailijan vaunu lumisella ratapihalla. Koko vaunun etukulma on poissa ja reiästä näkee sisälle vaunuun.
JR11 junailijanvaunu odottamassa korjausta Forssassa vaurioiduttuaan törmäyksessä rekka-autoon 2-tien tasoristeyksessä. Kuva: Pekka Viitamäki, 12.2.1968.
Kommentit
# Onko tuo avovaunu...Jani 11.12.2020 09:11
tuossa pöllikasan päällä tuon vaurioituneen vaunun vieressä?
Ilmoita ylläpidolle +1
# VS: On se avovaunuJokioisten Museorautatie 11.12.2020 10:06
Vaunu on sen verran korkealla, että tuskin se on korjauksessa. Olisikohan sitä käytetty tavaran kuormaukseen ja purkuun lavettivaunun päällä kuljetettujen VR:n vaunujen kanssa. Korkeus näyttäisi täsmäävän siihen. Eli kotitekoinen tavaralaituri!
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeuksia kommentoida