forssa

Forssa oli Jokioisten rautatien ja Jokioisten Museorautatien edeltäjän Museorautatie Forssa-Humppilan toinen pääteasema vuosina 1898-1974. Rautatie Forssan ja Jokioisten välillä purettiin kesän 1974 aikana, jonka jälkeen Forssan keskustaan ei ole enää päässyt junalla. Jokioisten rautatien henkilöliikenne Forssaan loppui jo 1950-luvun alussa ja korvattiin Jokioisten rautatien linja-autoliikenteellä.

Minkiön höyryfestivaalin yhteydessä Jokioisten Museorautatie ylläpitää perinteitä ja silloin on mahdollista kulkea rautatien linja-autolla Jokioisten aseman ja Forssan linja-autoaseman väliä. Tämä linja-autokyyti on maksuton.

forssa

Forssasta pääsee Jokioisille ja edelleen Minkiölle arkisin myös paikallisvuoron linja-autolla, polkupyörällä tai kävellen vanhaa ratapenkkaa eli paanaa pitkin tai tietysti omalla autolla. Forssasta löytyy hotellimajoitusta, ravintoloita, museoita ja paljon muuta tekemistä matkailijalle.

Majoitusta ja ravintoloita Forssassa

finlayson

Yhtenä Jokioisten Museorautatien yhteistyökumppanina on Forssassa osoitteessa Puuvillakatu 4 sijaitseva Finlaysonin tehtaanmyymälä. Kulkivathan Jokioisten rautatietä pitkin Finlaysonin Tampereen ja Forssan tehtaiden välillä liikennöineet kangasvaunut. Kangasvaunut olivat VR:n GB-umpitavaravaunuja, jotka Humppilassa vedettiin lavettivaunun päälle ja kuljetettiin kapearaiteista pitkin Forssan tehtaille ja takaisin Humppilaan ja sieltä VR:n junilla edelleen Tampereelle.