kartta

Jokioisten Museorautatie on pituudeltaan 14 kilometriä. Museorata on merkitty oheiseen karttaan punaisella viivalla. Rautatie kulkee Lounais-Hämeessä Jokioisten ja Humppilan kuntien alueella. Museorautatielle on helppo saapua omalla autolla, bussilla tai VR:n junalla.

Museojunamatkan voi aloittaa joko Minkiön, Humppilan tai Jokioisten asemilta. Junaan voi nousta myös väliseisakkeilta, joita ovat Humppilasta Jokioisiin päin Kermala, Palomäki, Vuorela, (Minkiö), Salminen, Raemäki ja Kirkkotie.

Minkiön aseman osoite on Kiipuntie 49 (31630 Jokioinen), katso oheinen kartta.

Näytä suurempi kartta

Omalla autolla

Autoilijoille on nähtävyyskyltit sekä valtatien 2 Helsinki-Pori että valtatien 10 Turku-Hämeenlinna varsilla sekä maantien 2813 Jokioinen-Humppila varrella. Jokioisten Museorautatie löytyy helpoiten seuraamalla näitä opasteita.

Pysäköinti asemilla

Humppilan asemalla auton voi jättää VR:n aseman pysäköintialueelle, joka sijaitsee VR:n radan länsipuolella. Kulku museorautatien asemalle tapahtuu VR:n radan alittavaa jalankulkutunnelia pitkin.

Minkiön asemalla pysäköintialue sijaitsee aivan aseman vieressä. Tapahtumapäivinä lisäpysäköintialueena on museoradan toisella puolella sijaitseva maapohjainen kenttä, jonne on järjestetty erillinen opastus.

Jokioisten asemalla pysäköintialue sijaitsee aivan aseman vieressä.

Huomaathan, että pysäköinti kaikilla museorautatien asemilla tapahtuu autoilijan omalla vastuulla.

Polkupyörällä

Polkupyörällä Forssasta Jokioisten Museorautatielle pääsee Jokioisten rautatien vuonna 1974 purettua ratalinjaa seuraten. Forssassa ajetaan Rautatienkatua Pilvemäen raviradan eteläpuolitse Ravikatua suoraan länteen, sen päässä ylitetään vinosti Jokioistentie (maantie 2814) ja jatketaan vanhaa ratapengertä pitkin, joka vielä ylittää valtatien 10 ja jatkuu Jokioisten keskustaan asti. Jokioisten keskustasta Jokioisten Museorautatielle löytää ajamalla Humppilan suuntaan Loimijoen ylitse ja kartanon ohitse, kunnes tullaan rautatien tasoristeykseen. Museorautatien Jokioisten asema on aivan tasoristeyksen vieressä vasemmalla puolella.

Junalla

VR:n junat pysähtyvät Humppilan asemalla, joka on vastapäätä Jokioisten Museorautatien asemaa radan toisella puolella. Kulku museorautatien asemalle käy kätevästi alikulkutunnelin kautta.

Yhteysjunien aikataulut löytyvät VR-Yhtymä Oy:n kotisivuilta. Maanantaista perjantaihin, jolloin museojunat eivät siis liikennöi, pääsee Humppilan asemalta 9 km matkan Kapearaidemuseoon  Minkiölle asemalle paikallisilla linja-autovuoroilla (pysäkiltä 500m kävelymatka). Niiden aikataulut löytyvät Matkahuollon aikataulusivuilta.

Linja-autolla

Forssan linja-autoasemalle, Latovainion tienhaaraan valtatiellä 2 (3,5 km Minkiön asemalta), Humppilan Koiviston tienhaaraan valtatiellä 2 (2 km Humppilan asemalta) ja Jokioisten tienhaaraan valtatiellä 10 (3 km Jokioisten asemalta) on joka päivä paljon pikavuoroyhteyksiä mm Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Lahdesta, Porista ja Raumalta sekä näiden reittien varrelta.  Latovainion tienhaara on noin 12 minuuttia ja Humppilan Koiviston tienhaara noin 20 minuuttia Forssasta Porin / rauman suuntaan.

Forssan linja-autoasemalta ja Jokioisilta pääsee arkipäivisin Minkiön kapearaidemuseoon paikallisilla linja-autovuoroilla. 

Aikataulut kaikkiin linja-autoyhteyksiin löydät Matkahuollon aikataulusivulta.

Taksilla

Esimerkiksi Forssan linja-autoasemalta tai  Humppilan rautatieasemalta voi ajaa taksilla Museorautatien Minkiön asemalle. Forssasta Minkiön asemalle on 13 km ja Humppilan asemalta 9 km. Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:n numero on (03) 106 2500 (24 h).