Helpottaaksemme ryhmäsi matkaa Jokioisten Museorautatielle olemme tehneet muutamia ehdotuksia valmiista matkapaketeista. Niistä voit helposti valita haluamasi, tai rakentaa oman matkasi.

Matkapaketin lopullinen hinta riippu monesta seikasta, kuten osanottajamäärästä ja ajankohdasta. Antamamme hinnat ovat viitteellisiä, ole hyvä ja pyydä meiltä tarkempaa hintatarjousta!

Päiväretki Jokioisten kartanolle

Junalla matkataan Humppilasta Jokioisille, ruokaillaan Jokioisten kartanoilla ja tutustutaan Jokioisten kartanomiljööseen.

Jokioisista palataan junalla Minkiölle, jossa tutustutaan Minkiön asemaan ja höyryveturivarikkoon. Minkiön matkamuistomyymälä ja kirjakauppa on myös avoinna. Minkiöllä nautitaan iltapäiväkahvit. Kahvit voi nauttia myös junassa.

Minkiöltä matkaataan höyryjunalla takaisin Humppilaan. Halutessanne ryhmänne mukana seuraa Jokioisten Museorautatien opas.

Matkaohjelma

Ajat ovat viittellisiä ja voit sovittaa ne aikatauluusi. Kartanopuiston kävelykierroksen sijaan voidaan järjestää myös opastettu käynti Jokioisten pappilamuseossa.

11.00

Saapuminen Humppilan rautatieasemalle joko linja-autolla tai VR:n junalla.

11.05

Jokioisten Museorautatien höyryjuna lähtee Humppilasta kohti Jokioista. Matkalla Jokioisten Museorautatien opas kertoo radan historiasta.

11.50

Höyryjuna saapuu Jokioisten asemalle. Asemalta kävely Jokioisten kartanoiden ruokalaan "Wendlaan" (kävelymatka 10 minuuttia / 600 m)

12.00

Lounas Ometassa

12.30

Opastettu kävelykierros Jokioisten kartanoalueeseen ja kartanon puistoon. Kesä-, heinä- ja elokuussa mahdollisuus tutustua myös kartanon tapulimakasiinin taidenäyttelyyn. Kierros päättyy Jokioisten asemalle.

14.00

Höyryjunamatka Jokioisista Minkiön asemalle.

14.20

Höyryjuna saapuu Minkiön asemalle. Tutustuminen asemamiljööseen ja höyryveturivarikkoon. Kahvit voi juoda Minkiön asemalla.

15.20

Paluumatka Minkiöltä Humppilaan höyryjunalla. Kahvit voi nauttia myös junassa.

15.45

Höyryjuna saapuu Humppilan asemalle, siirtyminen linja-autoonne tai VR:n junaan.

Matkan hinta 50 henkilön ryhmälle on noin 45 e /hlö.

Rautatieläisen elämää Humppilassa

Matkalla ruokaillaan Jokioisten kartanoilla, matkataan junalla Jokioisilta Humppilaan, jossa vieraillaan vanhan rautatieläisen Talvisen kotimökissa ja tutustutaan siihen millaista oli rautatieläisten elämä viime vuosisadalla.

Humppilasta jatketaan junalla matkaa Minkiölle, jossa tutustutaan Minkiön asemaan ja höyryveturivarikkoon. Tutustumiskierroksella kokeillaan myös aitojen rautatieläisten tyyliin hieman resiinalla ajoa ja käydään katsomassa resiinakyydillä Suomen vanhinta rautatiesiltaa. Minkiön matkamuistomyymälä ja kirjakauppa on myös avoinna. Minkiöllä nautitaan iltapäiväkahvit. Kahvit voi nauttia myös junassa.

Minkiöltä matkaataan höyryjunalla takaisin Jokioisille. Halutessanne ryhmänne mukana seuraa Jokioisten Museorautatien opas.

Matkaohjelma

Ajat ovat viittellisiä ja voit sovittaa ne aikatauluusi. Matkan voi tehdä myös Humppilasta lähtien, jolloin paikalle pääsee myös VR:n junalla!

11.30 Saapuminen Jokioisten kartanoille joko omalla linja-autolla ja lounas kartanoiden ruokala "Ometassa". Ruokailun jälkeen siirtyminen Jokioisten asemalle (10 minuutin kävely / 600 m).
12.15 Jokioisten Museorautatien höyryjuna lähtee kohti Humppilaa. Matkalla Jokioisten Museorautatien opas kertoo radan historiasta.
13.00 Höyryjuna saapuu Humppilan asemalle. Asemalta lyhyt kävely radan toiselle puolelle Talvisen työläismökille (pari minuuttia / 150 m).
13.05 Opastettu tutustuminen Talvisen mökkiin. Samalla kerrotaan Talvisen elämäntarina. Tustumisen jälkeen kävellään takaisin Humppilan asemalle.
14.10 Höyryjunamatka jatkuu junakyydillä Humppilasta Minkiölle.
14.35
 
Höyryjuna saapuu Minkiön asemalle. Opastettu kierros asemamiljööseen ja höyryveturivarikkoon. Opastetun kierroksen lomassa käydään pienellä resiinaretekllä 15 hengen ryhmissä katsomassa Suomen vanhinta rautatiekäytössä olevaa rautatiesiltaa Jänhijoella.
15.20 Pullakahvit Minkiön asemalla
15.40 Paluumatka Minkiöltä Jokiosiille höyryjunalla.
16.00 Höyryjuna saapuu Jokioisten asemalle, siirtyminen linja-autoonne tai VR:n junaan.

Matkan hinta 50 henkilön ryhmälle on noin 45 e /hlö.

Kokousmatka Minkiölle

Haluatko tarjota asiakkaillesi tai yhteistyökumppaneillesi erilaisen kokousmatkan? Aluksi saavutaan höyryjunalla Minkiön idylliselle asemalle keskelle vehreää maaseutua, tutustutaan höyryveturivarikkon oppaan johdolla, pidetään kokous Kiipun kylätalossa ja päivän päätteeksi saunotaan Minkiön aseman lähes satavuotiaassa saunassa. Illan kruunaa makkaranpaisto saunan edustan grillissä höyryveturivarikon kupeessa.

Junamatkan ajan mukananne on haluttaessa Jokioisten Museorautatien opas.

Matkaohjelma (ajat viittellisiä, voit sovittaa ne ryhmäsi aikatauluun):

11.00

Saapuminen Humppilan rautatieasemalle joko linja-autolla tai VR:n junalla.

11.15

Höyryjuna lähtee Humppilan rautatieasemalta kohti Minkiötä.

12.10

Juna saapuu Minkiölle. Tutustuminen asemamiljööseen ja höyryveturivarikkoon.

12.30

Kevyt lounas joko Minkiön asemalla tai Kiipun kylätalolla

13.00

Kokous alkaa kylätalon kokoustilassa.

15.00

Kahvit Minkiön aseman buffetissa.

15.30

Kokous jatkuu kylätalolla

17.30

Sauna ja makkaran paistoa Minkiön aseman saunalla.

18.45

Paluumatka Minkiön saunalta Humppilaan höyryjunalla.

19.10

Höyryjuna saapuu Humppilan asemalle, siirtyminen linja-autoon tai VR:n junaan.

Matkan hinta on noin 1500 e. Ryhmän maksimikoko on 20 henkilöä.

Kokous junassa

Tämä on pienryhmille sopiva tapa pitää kokous paikassa, jossa saa olla rauhassa. Kokouksen voi pitää vaikka liikkuvassa junassa. Junan voi myös pysäyttää keskelle ratalinjaa kokouksen ajaksi.

Matkaohjelma (ajat viitteellisiä, voit sovittaa ne ryhmäsi aikatauluun):

11.00

Saapuminen Humppilan rautatieasemalle joko linja-autolla tai VR:n junalla.

11.15

Tutustuminen junaan ja kokusjunan lähtö Humppilan asemalta. Junassa mahdollisuus pienimuotoisiin kokouksiin. Haluttaessa tarjolla myös vaunu, joka on varustettu verkkovirralla ja valkokankaalla.

12.15

Saapuminen Jokioisille.

12.45

Lounas Jokioisten kartanoiden ruokalassa "Wendlassa" (kävelymatka 400 m).

13.15

Paluu Jokioisten asemalla (kävelymatka 400 m).

13.45

Juna lähtee kohti Minkiötä. Kokous jatkuu.

14.00

Juna pysähtyy ratalinjalle metsän reunaan puoleksi tunniksi. Kokous jatkuu.

14.30

Juna jatkaa matkaa kohti Minkiön asemaa. Kokous jatkuu.

14.40

Juna saapuu Minkiölle. Kahvitarjoilu ja tutustuminen Minkiön asema-alueseen ja höyryveturivarikkoon.

15.15

Juna lähtee paluumatkalle Minkiön asemalta kohti Humppilaa.

15.40

Höyryjuna saapuu Humppilan asemalle, siirtyminen linja-autoon tai VR:n junaan.

Matkan hinta on noin 1500 e. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä.

Pyydä lisätietoja

Lisätietoa Jokioisten Museorautatien tilausliikenteestä antaa tilausliikennemyynti. Voit kysyä lisätietoja myös mm. ryhmille räätälöidyistä lisäpalveluista kuten ruokailuista.