Seitsemästoista päivä. Siirrytään Jokioisten asemalta Minkiön aseman suuntaan Jokioisten Minkiön kylälle, joka on kylläkin Kirkkotien seisakkeen vieressä.Kaikkihan tietävät, että Minkiön asema on Kiipun kylällä, helppoa eikö olekin.

Kuvassa katsotaan Minkiön kylän viimeisten talojen kohdalta Humppilaa ja Minkiön asemaa kohden. Junan takana näkyvä metsä oli radan rakentamisen aikaan järvi, Minkiön lammi. Myöhemmin se kuivattiin peltomaaksi, mutta metsitettiin ja nykyisin paikalle on alkanut mudostua taas kosteikko, joka keväisin on välillä järvenä.

Tammikuinen tavarajuna on tulossa Humppilan suunnasta kohti Jokioista. Poikkeuksellisesti junaa vetää tammikuun hankien läpi JR4 Tubize höyryveturi. Veturia on tarvittu radan aurausjunassa ja sen takia se on ollut lämpimänä ja valmiina käyttöön. Liikenteen loppumiseen on enää pari kuukautta, mutta junat kulkevat edelleen.

Höyryveturin vetämä tavarajuna tulee kuvaajaa kohden lumisen peltomaiseman halki.
Humppilasta täydellä höyryllä Jokioista ja Forssaa kohden matkaava JR4 Tubize höyryveturin vetämä tavarajuna Minkiön suona ja Minkiön kylän välisellä peltoaukealla. Kuva: Vesa Venho, tammikuu 1974.

Sinulla ei ole oikeuksia kommentoida